Dijana Šuker • dijana@fitlook.net • 098/ 1921 900

Mobile menu

Dobar imunitet

Ojačajte svoj imunološki sustav i obranite se od  virusa i prehlada!

Vaš je imunološki sustav ranjiv. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste izbjegli bolest, izostanak s posla i širenje bakterija onima koje volite. Trebate: vježbati, jesti mnogo voća i povrća, piti osam čaša vode dnevno, prestati pušiti,  odmarati se, spavati i nadopuniti prehranu svim potrebnim nutrijentima.

Zašto biste trebali vježbati?

Da biste se zaštitili od prehlada i virusa, izuzetno je važno da postanete aktivni i počnete program zdravog vježbanja. Uz to što čuva vaš imunološki sustav, vježbanje igra važnu ulogu u očuvanja cjelokupnog zdravlja.

Jedite više  svježeg voća i povrća

Trebali biste pojesti barem pet porcija voća i povrća dnevno, jer su bogati vitaminima, nutrijentima, mineralima, antioksidantima i tvarima koje jačaju imunitet, fitokemikalijama, koje vam pomažu kod zaštite od bolesti. Voće i povrće pokušajte jesti sirovo, kako bi se sačuvali nutrijenti iz njih. Prehrana bogata nutrijentima je važna, jer nedostatak nutrijenata može oslabiti vaš imunitet.

Barem jedan do dva  puta tjedno jedite masnu ribu kao što je losos, skuša ili sardine, ili pak uzmite dodatak prehrani s Omega-3 kiselinama kao što je Herbalifeline. On sadrži esencijalne masne kiseline koje su važne za dobar imunitet. Možete piti  jogurte i probiotičke,  sadrže  probavne bakterije koje proizvode mliječnu kiselinu, kao što su laktobacili, koji mogu ojačati vaš imunološki sustav.

Koristite organske namirnice

Time smanjujete unos pesticida, herbicida, tvari koje potiču rast biljaka i ostale kemijske toksine (toksini preopterečuju organe čija je funkcija eliminacija otpadnih tvari, čime troše dragocjenu energiju i hranjive tvari).

Izbjegavajte stres i pobrinite se da dovoljno spavate

Kada ste pod stresom, možete početi osjećati iscrpljenost i veća je vjerojatnost da ćete se razboliti . Pobrinite se da noću spavate 7-8 sati. U snu se opuštate i obnavljate!

Preporuka proizvoda za bolji  imunitet:

Poznato je da mnoge  biljke jačaju imunološki sustav. Odlični dodaci prehrani koji sadrže više nutrijenata su : Formula 1, Formula 2, Herbalifeline, Rose Ox - ti proizvodi  nude odličnu  potporu vašoj prehrani .

Prehrana  bogata nutrijentima je važna jer nedostatak hranjivih tvari može oslabiti vaš imunitet.

Želite li saznati koji su segmenti još bitni za poboljšanje vašeg imuniteta , zatražite u Centru Fitlook besplatnu tjelesnu analizu.

Vaš Fitlook