Dijana Šuker • dijana@fitlook.net • 098/ 1921 900

Mobile menu

Važnost vlakana

Jeste li znali da biste za konzumiranje ispravne količine vlakana za vaš organizam trebali pojesti 25 kriški integralnog kruha u samo jednom danu!
Stručnjaci preporučaju da povećamo unos vlakana da bismo održali dobro zdravlje. Preporučen dnevni unos je 25-35 g ili više, a prosječni europljanin uzima samo 14-15 g vlakana na dan.

Zašto trebamo vlakna?

Tijelo treba vlakna da mu pomognu u ispiranju toksina i otpadnih tvari. Kao neprobavljivi ostatak ugljikohidrata koji se nalazi u hrani, vlakna prolaze kroz tijelo u debelo crijevo, gdje apsorbira vodu i ostale otpadne materijale, te biva izbačeno kao stolica. Vlakna pomažu u ubrzavanju prolaska hrane smanjenjem vremena tijekom kojeg se hrana zadržava u probavnom traktu. Manjak vlakana u hrani je jedan od glavnih čimbenika mnogih zdravstvenih problema.

Vlakna za kontrolu težine

Kada provodite program kontrole težine , od presudne je važnosti da uzimate dovoljno vlakana kako bi vaš organizam dobro funkcionirao. Vlakna su potrebna kao pomoć u procesu eliminacije, pa je stoga podrška vlakana bitna. Ako smanjite unos kalorija , može se desiti i da smanjite količinu vlakana koju unosite u organizma – stoga ne zaboravite nadopuniti količinu vlakana. To se odlično postiže konzumiranjem mnogo šarenog voća i povrća i svakodnevnim uzimanjem visokokvalitetnog dodatka prehrani s vlaknima.

Hrana bogata vlaknima

  1. Voće (jabuke sadrže mnogo više vlakana nego naranče, jabuka sadrži oko 4 g vlakana, dok ih mala naranča ima oko 1,6 g).
  2. Povrće
  3. Integralne žitarice
  4. Orasi i lješnjaci
  5. Sjemenke
  6. Grah
  7. Kaša
  8. Pšenične mekinje

 

Kako Herbalife može pomoći?

Da biste u svoju prehranu dodali vlakna, naročito kada provodite program kontrole težine, kušajte Dijetetski integrator hranjivih vlakana – zobena vlakna!

 

Svaka Herbalife Formula 1 shake sadrži najmanje 2,5 grama vlakana.