Dijana Šuker • dijana@fitlook.net • 098/ 1921 900

Mobile menu

Zdrava prehrana

Hrana

Hrana je sve što unosimo u organizam kako bismo nadoknadili utrošenu energiju i stimulirali rast i razvoj organizma. Može biti biljnog i životinjskog podrijetla te sadrži za život važne nutrijente, kao što su ugljikohidrati, bjelančevine, masti, vitamini i minerali.

Naši pretci su dolazili do hrane na tri načina: lovom, sakupljanjem plodova i poljoprivredom. Danas, većina hrane koju konzumiramo osigurava prehrambena industrija, koje nadziru multinacionalne kompanije koristeći se intenzivnim uzgojem i industrijskim poljodjelstvom.

Zdrava prehrana

Mnoge bolesti današnjeg društva mogu se spriječiti pravilnom i uravnoteženom prehranom. Osnovno pravilo zdrave prehrane jest raznolikost. Različite namirnice sadrže brojne nutrijente (hranjive tvari) koji su važni za ispravan rad našeg metabolizma. Nedostatak hranjivih tvari u organizmu - bez obzira je li potječe od pothranjenosti ili krivog izbora namirnica - vodi do akumulacije toksina u tijelu i dugoročno gledano rezultira različitim oboljenjima. Zdrava prehrana, uz to što održava naše zdravlje, pomaže i u reguliranju te održavanju tjelesne mase, smanjuje rizik od nekih - sa prehranom povezanih bolesti - kao što su dijabetes, žučni kamenci, kardiovaskularne bolesti, artritis, osteoporoza i neke vrste karcinoma. Dakle, pravilna prehrana, bogata hranjivim tvarima, važna je za prevenciju i liječenje različitih bolesti.

 

Osnovna pravila zdrave prehrane uključuje:

Konzumiranje namirnica iz svih skupina, kako bi unijeli sve važne hranjive tvari › korištenje mnogo različitog voća, povrća i cjelovitih žitarica › prehranu siromašnu zasičenim masnoćama, a bogatu nezasićenim izvorima masti, kao što su maslinovo ili ulje uljane repice › konzumiranje što manje šećera i soli › unos biljnih bjelančevina uz one životinjske; to su na primjer mahunarke ili orašasti plodovi › budite fizički aktivni › alkohol koristite umjereno i u malim dozama.

Savjeti - Hrana budućnosti

Toliko različitih izvještaja...

Jedite ovo, nemojte jesti ono, maslac ili margarin, polumasno-nemasno, bjelančevine ili ugljikohidrati - nemojte mješati hranu koja nije kompatibilna, pijte dvije litre vode dnevno - ili je to bilo osam čaša? Jedite zelenje, izbjegavajte previše crvenog mesa, ne previše jaja, popis beskonačan! Dođe li vam da vrištite...ne možete odlučiti tko je u pravu, a tko u krivu? Pomoć je pri ruci - u svoj toj zbrci imamo iznenađujuće rješenje za vas.
Višenamjenska funkcionalna hrana, superhrana... Smišljena da vam pomogne postići optimalno zdravlje; hrana budućnosti preoblikovana u frape ili shake i prepuna dobrih stvari!
Funkcionalna hrana je hrana budućnosti, napravljena da organizmu pruži svu energiju i hranjive tvari potrebne za optimalne rezultate. Vaš moderan način života zahtijeva rješenja za niz izazova povezanih sa zdravljem; Formula 1 je dorasla svakoj situaciji.

Paziti što jedete...

Čitate novine, slušate vijesti na televiziji. Svi vam oni govore da je presudna uravnotežena prehrana, da trebate paziti što jedete - izbjegavati kemikalije, konzervanse, nekvalitetnu hranu - no isto tako, najstrašnije što saznajete je da hrana danas ne sadrži sve hranjive tvari koje bi trebala sadržavati - način poljoprivrede, skladištenje, prijevoz i prerada hrane mogu uništiti mnogo dobroga u namirnicama. Dakle, što možete jesti - što je vrijedno da se jede?! Rješenje: Formula 1 nudi nenadmašan broj sastojaka - kao što ste već vidjeli, oni su znanstveno uravnoteženi da bi zadovoljili potrebe vašeg tijela za hranjivim tvarima. Formula 1 je oblikovana za one koji svojem tijelu žele dati najbolju mogući ishranu.

Centar FITLOOK – Zatražite BESPLATNU tjelesnu analizu u našem centru i savjetovanje o zdravoj prehrani .

Imate li bilo kakvih pitanja o zdravlju , prehrani slobodno nam pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas kontaktirajte na : 098/1921-900

Savjetnik za prehranu

Dijana Šuker