Dijana Šuker • dijana@fitlook.net • 098/ 1921 900

Mobile menu

Biljna vlakna

Regulator probavnog sustava

Dijetalni proizvod - mješavina zobenih vlakana i 17 vrsta trava i Ijekovitog bilja s dodatkom jabučnog octa. Za zaštitu dobrog općenitog zdravstvenog stanja treba 30g biljnih vlakana svakodnevno u prehrani.


- Reguliraju rad crijeva (kronične opstpacije), želuca i bubrega
- Čiste crijevne resice i omogućuju potpunu apsorpciju nutrijenata kroz sluznicu crijeva
- Revitaliziraju crijevnu floru
- Pomažu pri izlučivanju otpadnih tvari iz organizma kao i detoksikaciju i brže izlječenje kod nekih akutnih infektivnih bolesti
- Topiva zobena vlakna snizuju kolesterol u krvi te pomažu u održavanju stalnih razina šećera u krvi i inzulina.

Dijetetski integrator dijetalnih vlakana

Kada provodite sustav kontrole težine, može se desiti da ne konzumirate dovoljno hrane bogate vlaknima. To je naročito važno kada je povećan unos proteina. Organizmi nekih ljudi će prolaziti kroz proces prilagodbe pri provođenju sustava ShapeWorks, a jedan od simptoma te prilagodbe može biti konstipacija. Stoga je vrlo bitno da povećate unos vode u organizam i da jedete mnogo vlakana. Upravo stoga smo osmislili proizvod Fiber and Herb Tablets - ove tablete pomažu u odstranjivanju toksina i otpadnih tvari iz organizma i tako potpomažu učinkovitu kontrolu težine.

Prepoznajte potrebe svog organizma

Što su vlakna?

Vlakno je neprobavljiv ostatak ugljikohidrata koji se nalazi u hrani. Postoje dvije vrste vlakana: topiva i netopiva. Topiva su meka i kašasta, primjerice grah i kaša. a netopiva su tvrda i gruba, kao pšenične mekinje.

Koja je hrana bogata vlaknima?

Prirodne namirnice kao što su integralne žitarice, orašasti plodovi, sjemenke, voće i povrće obično su bogate vlaknima.

Što se događa s vlaknima u tijelu?

Vlakna prolaze kroz želudac u probavni trakt, pa dalje u debelo crijevo, gdje apsorbiraju vodu i ostale otpadne tvari, a potom bivaju izbačena kao stolica.

Koju korist pružaju vlakna?

Dobar unos vlakana iz hrane smanjuje vrijeme zadržavanja hrane u crijevnom traktu. Vlakna iz hrane mogu pomoći pri ubrzavanju prolaska hrane i tako pomoći pri odstranjivanju toksina i otpadnih tvari iz tijela.

Koja je preporučena dnevna količina?

Za optimalno funkcioniranje organizma preporuča se između 25 i 35 grama. U ovom času u tipičnoj europskoj prehrani konzumira se samo 12-15 grama. Jedna kriška integralnog kruha daje približno 1,5 grama vlakana.

Što se događa ako se ne konzumira dovoljno vlakana?

Našem tijelu potrebna je dobra opskrba vlaknima koja pomažu u probavnim procesima i eliminaciji otpadnih proizvoda iz hrane koju jedemo. Nažalost, moderna hrana sadrži veliki dio vrlo prerađene hrane u kojoj često nedostaje vlakana. Taj nedostatak vlakana smanjuje učinkovitost probavnog trakta, slabeći njegove sposobnosti apsorbiranja svih nutrijenata iz hrane i smanjujući njegovu učinkovitost u procesima eliminiranja otpadnih tvari. Istra_ivanja pokazuju daje taj nedostatak vlakana u hrani osnovni uzrok mnogih problema povezanih s probavom.

Kako mogu pomoći tablete s vlaknima i ljekovitim biljem?

Jedinstvena mješavina aktivnih vlakana i posebno odabranih biljaka u tabletama Vlakna i Bilje pomažu u nadopunjavanju količine vlakana koja je potrebna organizmu. Održavanje primjerenog unosa vlakana može poboljšati sposobnost organizma da eliminira otpadne tvari koje su zatvorene u naslagama masti i može pomoći u prevenciji daljnjeg stvaranja naslaga masti.

Koje su dodatne pogodnosti tableta s vlaknima i ljekovitim biljem?

Kada se uzimaju u okviru programa kontrole težine, tablete s vlaknima i ljekovitim biljem mogu vam pomoći da se oduprete napasti grickanja između obroka.

 

 

Svojstva ključnih sastojaka:

Vlakna zobi (topiva) - vrlo bogata topivim vlaknima.

Zob je dobra za crijevo i za ublažavanje nadutosti i želučanih tegoba. Istraživanja su pokazala da redovito konzumiranje zobenih Ijuskica vrlo dobro djeluje jer smanjuje kolesterol u krvi. Isto tako pomažu u održavanju stalnih razina šećera u krvi i inzulina. Vlakna zobi povaćavaju obujam stolice, stoje višestruko korisno za crijeva, između ostaloga i stoga što se olakšavaju tegobe konstipacije. Kada probavni trakt počinje bolje funkcionirati, otpadne tvari izlaze iz tijela i to može dovesti do smanjenja težine.

Crni sezam

- sjemenke su hranjive i sadrže vitamin E, foličnu kiselinu, nikotinsku kiselinu i minerale (naročito kalcij); opći tonik.

Mungo grah

- Azijska grahorica koja se uzgaja radi hrane. Dobar izvor inhibitora proteaze.

Komorač (anis)

- između ostaloga pomaže u sprječavanju stvaranja otpadnih tvari u organizmu. Komorač se smatra pomoćnim sredstvom za probavu.

Kamilica

- poznata radi svog umirujućeg učinka na mekano mišićno tkivo. Dobra je kao pomoć prirodnim pomoćnim tvarima u probavi.

Metvica

- poznata jer smanjuje vrijeme zadržavanja hrane u želucu jer stimulira stijenku želuca.

Peršin

- dobar tonik za lijenu probavu. Bogat izvor vitamina C.

Narančin cvijet

- umirujuća svojstva.

Cvijet hibiskusa

- koristan tonik.

Plod papaje

- sadrži proteolitičke enzime koji razlažu proteine. Dobar za olakšanje probavnih tegoba.

 

Jeste li znali?

Prosječno vrijeme prolaska hrane kroz organizam od žvakanja do izbacivanja iz tijela trebalo bi iznositi 24 - 36 sata. Neke vrste hrane mogu ostati u crijevima i do 82 sata, pa i mnogo duže. Vlakna su važna jer povećavaju proizvodnju crijevnih bakterija koje omogućavaju mekšu stolicu i brže izbacivanje stolice.

Proizvode možete naručiti putem online obrasca, putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , SMS ili pozivom na broj 098/1921 900.
Narudžbe zaprimamo i obrađujemo 24 sata tijekom cijelog tjedna. Dostava i plaćanje su putem pouzeća, dok je dostava za grad Zagreb i okolicu besplatna!

Da biste vidjeli cijenu proizvoda potrebno je imati pristupne podatke. Ukoliko ih nemate registrirajte se. Ako ste registrirani korisnik, logirajte se.
Za sve upite zovite 098/1921 900 - vaš centar Fitlook.

Cijena: cijena je vidljiva samo registriranim korisnicima, molimo logirajte se!